Marthes-mat blogg

onsdag 7. mars 2012

Bilen vår ble totalvrak i går.


Kjære Dagbok
Jeg var med Lene og vi hadde parkert lovlig i ei gate og vi var heldigvis ute av bilen da det skjedde. Jeg ble sjokkert da jeg satt å så på hva som hendte.

En stor lastebil ville snu inne i denne trange gaten og begynte å rygge bakover som endte med at lastebilen traff bilen vår på høyre side. I stedet for å stoppe fortsatte bilføreren som ingen hadde hendt. Han bare rygget på med mer kraft og dyttet bilen vår inn på fortauet. Hele høyre side med taket ble klemt sammen. Da han oppdaget hva han hadde gjort, prøvde han å stikke av men en annen bil sperret han inne. Noen som så dette ringte etter politiet.

Etter noen minutter kom politiet og ambulanser til stedet, men når ingen var fysisk skadet reiste den ene ambulansen igjen. Lastbilføreren fikk førekortet inndratt på stedet og det ble tatt alkotest av han. Politiet tok han med seg etterpå.

Da redningstjenesten kom for å få bilen vår til merkeforhandler lurte han på om lastebilføreren var drita full eller helt idiot. Det kan man lure på selv når han ikke merket at han rygget på noe når han skulle snu i gaten.

Ettersom bilen vår bare er 13 mnd gammel får vi helt ny bil på forsikringen. I mellomtiden har vi fått gratis leiebil. Forsikringsskapet har taksert bilen vår i dag og dem anslår at det er skader for kr 195000,- på bilen. Ny bil koster kr 295000,- m/ automat. Merkeforhandler ringte oss i går kveld og sa at det sto en slik bil hos en forhandler i Trondheim og vi takket ja til tilbudet, ellers hadde vi måtte vente i ca 3 mnd på ny bil hvis den måtte bestilles fra fabrikk.

Merkeforhandler skulle ordne slik at bilen i Trondheim blir fraktet ned til dem i Oslo og at dem montere og klargjør bilen til oss. Det vil ta ca 2-3 uker før vi kan hente denne bilen. Det spiller ingen rolle for oss, vi har fått leiebilen så lenge vi har brukt for den.

Mitt forsikringsselskap har vært veldig greie i denne saken og sagt jeg kunne bare bestille meg ny bil for denne skadesaken er helt klar hvem som er ansvarlig for.