Marthes-mat blogg

mandag 28. mars 2016

Rapport fra huset i skogen



Kjære Dagbok
Ja da er påskeferien for denne gangen snart over og alle våre gjester reiste hjem i går. Barna har hatt en kjempefin hjemme påske. De klager aldri på det vi foreslår for dem. Denne påsken har vi hatt hjemmet som base for påskeferien.

Vi tok med barna opp i Hafjell en dag så de fikk teste sine ferdigheter på skiene mens Kristine og Maria satte utfor bakken på akebrett og Lene og Tanja gjorde det samme med stor jubel fra begge barna. Dette likte dem.
Barna har vært mye opptatt med sine egne aktiviteter som spill, lego, assistent på kjøkkenet og mye annet har de holdt på med.

Vera og noen av gjestene ble hjemme hos meg for å forberede og lage middagen til ski turistene kom hjem igjen. Vi laget 2 forskjellige middager, vegetarisk middag og kjøttkaker i brun saus til de andre. Vegetarisk middag ble grønnsaksuppe med melboller som har blitt populært her i huset for oss som ikke spiser animalsk mat.

Nå er Maria i gang med å planlegge sin bursdag sammen med oss og sine venner i huset, hun blir 10 år på fredag 1. april. Hun vil ha stort selskap på lørdagsettermiddag, har bl a invitert alle i sin klasse og våre familier. Hun vil at det skal serveres wienerpølser i brød / lefse med alt tilbehør og vegetargryteretten hun liker. Pluss skal vi bake bursdagskaker til henne.

Når det er ferie eller helg så får dem også frokost på køya noe de er veldig godt fornøyd med og ny opplevelse da vi begynte med det. Dette hadde de ikke vært vant med der de kommer fra. Sammen med frokosten så må de ta sine medisiner som vi knuser til støv og har i et glass med vann som de drikker. Ingen av tvillingene klarer å svelge store tabletter av en ukjent grunn.

I morgen er det planleggingsdag på skolen så da har barna fått en ekstra fridag. Det er fint for oss for tirsdag er bake dag i huset. De sa i dag at de gleder seg til i morgen når vi skal bake og de skal være med å rulle ut rundstykker før de stekes i ovnen.

Det er 2 ting vi aldri kjøper når vi er ute på ukens handletur. Det er brød og rundstykker, dette baker vi selv. Det er mange av oss her i kollektivet så da med brødpris på kr 30 pr stk ville bli kostbar utgift. Vi baker 3 stk brød for det ene brødet som koster kr 30 i butikken.